Páginas

La febra de les inauguracions és una malaltia dels polítics

Fa 4 anys vaig escriure un article semblant en un periòdic de tirada comarcal. La conclusió que puc traure és que res ha canviat. La febra de les inauguracions a última hora, abans que concloga el termini per poder fer-ho, és una malaltia dels polítics, més preocupats per engrandir el seu nom a base de plaques on aparega el seu nom que de fer les coses bé.
Alguns alcaldes, fins i tot, sembla que volen coleccionar infraestructures on el seu il.lustre nom estiga present pels segles dels segles. Això sí, el que realment m'importa és la intenció de voler inaugurar coses a última hora, perquè la sensació més que confirmada és que els polítics ens veuen com uns éssers fàcilment manipulables, que no ens adonem de res i que, fins i tot, som capaços de votar a una persona perquè acaba d'inaugurar un pavelló. Tal vegada hi haja persones així, però si fos polític no jugaria amb la intel.ligència de les persones.
La següent conclusió que trec és: per què s'inaugura ara i no durant els 4 anys de legislatura? És cert que les coses es retarden per poder inaugurar-se ara? Què fem amb la resta de legislatura? Si es va a marxes forçades per acabar el que s'haja d'inaugurar, és possible que sempre apareguen desperfectes?
En fi, que per a molts polítics, la foto i el seu nom són més importants que el poble. Almenys des d'avui estaré més content perquè les inauguracions no seran possibles perquè comença la precampanya. A tots eixos i eixes polítiques populistes només els diré que la gent no és tan tonta com sembla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario