Páginas

Fins quan hem d'aguantar?

M'agradaria saber què hagueren fet o què farien els meus avantpassats amb la situació actual. És una pregunta que em ve al cap constantment. La resposta o les respostes sempre són les mateixes. Crec que ells no hagueren aguantat i ja hagueren passat a l'acció, però a l'acció vertadera.
Ells, que van patir una guerra civil, molta fam i moltes injustícies, no estarien disposats a veure com un sistema, el capitalista, està acabat. Un sistema que està fotent als joves, als estudiantes, a les classes mitjanes i als qui menys tenen.
Fins quan estem disposats a aguantar? Fins que l'aigua ens arribe definitivament al coll? O ja ens ha arribat i no hem fet res? O tal vegada no hi ha tanta gent fotuda com sembla? O és que som una societat acomodada? Amb la xifra d'atur existent, més de 5 milions de persones, no puc entendre que no hi haja encara una vertadera "revolució" social.
En molts casos es preveuen accidents i morts una vegada s'han produït, no abans. Nosaltres hem fet el mateix? Hem esperat massa? Què més necessitem per intentar aconseguir un canvi? El 15M va ser un bon inici, però no veig una seguida. Ens hem cansat?
Des de fa unes setmanes hi han hagut un bon grapat de manifestacions per tot arreu. Crec que aquestes han tardat massa, que deurien haver-se produït ja fa temps, però sempre estem a les mateixes: fins que a algú no li toquen la butxaca res de res.
També comencen a manifestar-se aquells i aquelles que veuen perillar el seu lloc de feina. És normal que ho facen, però jo els preguntaria que per què ara i no abans. No veien que ens estàvem enfonsant o és que el que li puga passar a l'altre no t'importa? Abans que a eixa persona li perillara el lloc de feina, altres ja havien passat per eixa situació i havien perdut el treball.
El sistema capitalista no només ens ha fet més pobres; també ens ha convertit en éssers envejosos i egoïstes, incapaços de ser solidaris, incapaços de veure més enllà de l'ego personal. Estic segur que el meu iaio no entendria res d'això. Jo tampoc ho entenc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario