Páginas

La Primavera Valenciana m'il.lusiona

Fa unes setmanes vaig escriure que els nostres avis no hagueren consentit moltes de les coses que ens estan passant. També vaig dir que els vertaders canvis sempre s'han produït quan el poble ha dit prou. Sincerament, no era optimista sobre les possibilitats de la societat actual i, per descomptat, no esperava una reacció tan emocionant com la que ha ocorregut amb la Primavera Valenciana.
El 15-M em va il.lusionar, però ha sigut el moviment que s'ha creat al voltant dels estudiants de l'IES Lluís Vives de València qui ha provocat una flama molt més real dins del meu cos. Perquè, per primera vegada, ningú no pot qüestionar que la Primavera Valenciana ha sigut pacífica, ha unit a pares i fills, joves i menys joves, amics i coneguts. Tots ells han demostrat que la força de la gent, la força de la raó és més forta que la dels governants.
Per molt que la policia ha intentat callar una denúncia no ho ha aconseguit, malgrat la insistència de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León. Les porres han aconseguit que els joves es mobilitzen, un sector de la societat terriblement afectat per moltes coses que ha demostrat que no estan tan dormits com sembla, ni són fills de papà o de mamà, ni són uns acomodats. Ens han fet veure que sí que són solidaris entre ells, que s'ajuden en els moments més delicats, que van tots pel mateix camí quan es tracta de fer reivindicacions, i que no van a quedar-se de braços plegats.
Els mitjans de comunicació de la dreta més rància han tractat de manipular els fets. Han dit que els joves estan manipulats per l'esquerra, que són uns violents i que la policia es va defensar. Han afirmat que els estudiants van tirar vidres i que van ferir policies, però sense aportar cap prova. Això sí, no han informat quin és l'origen de les protestes ni han tingut en compte que es tractava de menors d'edat. M'agradaria saber si aquestes persones que s'autoanomenen "periodistes" poden dormir per la nit després d'haver contat mentires tan miserables. M'agradaria veure per un forat què diuen els directius de Canal 9 mentre decideixen com manipular la informació sobre la Primavera Valenciana.
També m'agradaria saber si la senyora Sánchez de León té la consciència tranquil.la després de veure les imatges i sí també pot dormir plàcidament. I m'agradaria confirmar que el policia que va colpejar indiscriminadament a dreta i esquerra serà capaç de veure el seu fill als ulls sense tindre remordiments.
En una societat desenvolupada la Delegada del Govern i el Cap de Policia de València haurien dimitit, el Ministre de l'Interior hauria obert una investigació per esclarir els fets i hauria demanat perdó. En una societat desenvolupada el President del Govern no posaria a tots en el mateix sac (joves i policies)i el Ministre d'Educació hauria presentat la seua dimissió després de dir que es tractava de "manifestacions violentes". I en una societat desenvolupada el President de la Generalitat Valenciana hauria fulminat el director de RTVV per la greu manipulació durant aquests dies. Però no, no estem en una societat totalment desenvolupada. Però estic tranquil perquè els joves han demostrat que ells sí que la volen i se la creuen. La Primavera Valenciana ha arribat abans d'hora i ja no se'n va.

No hay comentarios:

Publicar un comentario