Páginas

Els bancs tenen menys beneficis, però en tenen

Ha passat massa temps però promet ser més regular en les meues publicacions. Mentre escolte un grup desconegut, de nom Pomegranates, he començat a recordar els milers d'articles que he llegit des que ha esclatat la crisi. Articles que fan referència a les quantitats de diners que guanyen els bancs cada any. Els titulars ens porten a l'engany si no llegim després la resta de la informació perquè últimament només es destaca que les principals entitats han obtingut menys beneficis que en l'anterior any, però no es reflecteix que continuen guanyant molts diners.

Aquesta situació em posa dels nervis. Hem vist com els bancs han rebut ajuda per part del govern però encara estan posant problemes per donar diners a les persones. Mentrestant continuen tenint beneficis i entre els seus consellers es reparteixen milers d'euros. Com podem explicar aquest fet a la gent? És just? Per què no s'explica clarament en els periòdics que els bancs no han deixat de tindre beneficis, tal vegada ara menys que abans, però molts beneficis? Quina seria la solució?

Estem rodejats d'un món capitalista, és evident, però creieu que no seria interessant fer un control més estricte sobre les entitats bancàries? Algunes d'elles, com les caixes d'estalvi, han perdut la seua esència i s'han convertit en constructores, en inmobiliàries, com és el cas de la CAM. I els caps dels principals bancs del món són persones molt riques.

Jo ho veig com un cercle viciós, un cercle que ha tingut l'ajuda inestimable dels governs i també de nosaltres. Sí, de nosaltres, perquè en alguns casos, molts diria jo, hem volgut viure per damunt de les nostres possibilitats, hem volgut tindre una casa, un cotxe, viatjar, fer de tot sense tindre en compte si el nostre sou ens donava per a això i, sobretot, sense pensar que els diners que et dóna el banc els has de tornar, fins i tot, quan hi ha crisi. En fi, que és un tema de difícil solució.

No hay comentarios:

Publicar un comentario