Páginas

Espanya encara està subdesenvolupada?

Durant aquest estiu he dit més d'una vegada que Espanya encara està subdesenvolupada en determinats aspectes que jo considere importants. Hi han hagut amics que m'han donat la raó, altres no m'han contestat, però han fet cara de no estar d'acord.
En el tema de la contractació i de buscar feina, te n'adones que encara queda molt perquè l'Estat espanyol es puga considerar un país avançat. En general, la gran majoria d'empreses es basen més en criteris personals que professionals. Tal vegada tinga a veure amb la mentalitat de la societat espanyola, auspiciada pels polítics, on el que importa és crear una xarxa d'amics, coneguts i panxacontents que en molts casos no estan capacitats per fer la feina encomanada (alguns sí, però he trobat pocs exemples en la meua experiència en el món del treball).
Un país com Espanya difícilment pot tirar endavant si la seua societat està més preocupada per pagar menys impostos que el seu veí, que l'objectiu siga pagar el menys possible a Hisenda. Quantes vegades hem escoltat comentaris del tipus "com pot ser que al meu amic li tornen tant i a mi no"? Ben cert és que açò ocorre perquè els espanyols no tenen mentalitat de "servei públic", com puga passar en països com Alemanya, Holanda o Suècia, i que els polítics espanyols tampoc no han contribuït perquè ocòrrega.
I un altre aspecte que no podem oblidar és que a Espanya els seus habitants viuen en una democràcia, sí, però de forma, no de fons. La reforma de la Constitució que han pactat PP i PSOE és un atac als drets dels espanyols, perquè se suposa que eixa Constitució és de tots i per a tots, i no s'ha consultat al poble per saber què vol. No entenen que els polítics són els representats de la societat, no d'ells mateixos. Aquests dos partits s'excusen afirmant que aquest tipus de reforma no necessita un referèndum, segons es marca en la Constitució. Jo els preguntaria: i perquè ho diga ho heu de fer? Preferiu això que no preguntar a la gent? També diuen que els mercats obliguen a realitzar eixa reforma i que no hi ha temps. No hi ha temps? Massa temps és el que hi ha hagut fins ara.
Un amic em va explicar l'altre dia que un conegut viu a Suïssa i que estava sorprés que alli es fes un referéndum per qualsevol cosa. Entenc la seua sorpresa, ací això no passa, però m'agradaria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario