Páginas

Els polítics i el poder econòmic són com un matrimoni interessat

Jo diria que és molt preocupant veure al poder polític i econòmic de la mà, ben junts i sense separar-se en cap moment. Seria com un matrimoni interessat que fa oïts sords quan hi ha coses que els pot afectar de l'altre i ho deixen córrer pel bé dels dos.
El fet que determinades entitats bancàries hagen estat controlades per persones posades a dit pels partits polítics majoritaris és un exemple del que estic comentant. Per a la gent és difícil d'entendre que persones com José Luis Olivas, president de la Generalitat Valenciana entre Eduardo Zaplana i Francisco Camps, siguen els presidents d'entitats com el Banc de València.
El més preocupant, però, és la gestió que fan i han fet aquests personatges. La CAM, Bancaixa i el Banc de València han sigut intervenguts, estan a punt de ser-ho o han hagut de formar part d'un grup més gran per sobreviure. Per tant podríem dir que els fets demostren la ineptitud de persones que són polítiques però no expertes en la matèria.
Malauradament aquesta situació ens ho trobem en altres molts llocs, sobretot en l'Administració Pública. Directors de televisions i ràdios que mai no han treballat en eixos mitjans, consellers d'administració que no han estat mai relacionats amb la professió i el lloc que representen (cas de RTVV), directors de parcs públics sense ser experts en el tema...
S'ha creat un sistema de clientelisme propi de països subdesenvolupats on el que importa no és la professionalitat de les persones, més bé si eres amic, si em dones una palmadeta a l'espatlla o si fas mèrit per altres qüestions que no siga la feina. Amb aquesta situació, difícilment un país pot tirar endavant.

http://www.levante-emv.com/economia/2011/11/10/impagos-llevaron-banco-2010-asumir-doble-inmuebles/855451.html

http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20110730/54193738640/la-quiebra-de-la-cam.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario