Páginas

Els Camps i el seu món

La designació de Francesc Camps com a candidat del PP per a les pròximes eleccions autonòmiques no em va suposar una sorpresa. Diria que ja no em sorprén res, una afirmació que representa clarament que qualsevol cosa és possible al País Valencià. Tal vegada siga un mal somni d'uns quants anys i que en un futur podrem tornar a ser una terra normal. Però les notícies es superen dia rere dia.
Si la confirmació de Camps és èticament difícil d'explicar, ho és més l'explicació que va donar l'altre Camps, el Conseller d'Economia i Vicepresident Segon de la Generalitat, sobre el cànon que es paga perquè València tinga un gran premi de Fòrmula 1. Mentre altres ciutats i països ja han demanat al senyor Ecclestone una baixada en el pagament, Gerardo Camps va dir l'altre dia que ací tot va bé, que no s'han plantejat parlar amb l'home del cabell blanc perquè rebaixe els diners que han de pagar. Hauríem de preguntar al Conseller d'Economia si la seua reflexió és ètica o si no és un insult cap a la societat valenciana. Creu que el seu govern i el del seu amic FRancesc Camps està en disposició de dir que no passa res, que es pot fer front a la barbaritat d'euros que es paguen cada any? Per què s'enganya a la gent quan es vol justificar que un gran premi de Fòrmula 1 és bo per al País Valencià? Bo per a què i per a qui? Bo per a un cap de setmana? Bo per als de sempre?
La política no és estar imputat (sí, senyor Paco, el problema no són els tratges, que també, sinó el que hi ha darrere d'eixos tratges), ni tampoc fer polítiques d'un cap de setmana. Jo vull idees, fets per a tots els dies i per a tots i totes.

1 comentario: